Results 1 to 6 of 6

Thread: How to conduct Boolean operation in a simpler way?

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    5

    How to conduct Boolean operation in a simpler way?

    Hello, everybody! For conducting Boolean operation, I use Trim but I feel troublesome since many selections have to be carried out. So I wonder are there some new way to simplify the process? Hope anyone could give me some advice. Thank you.

  2. #2
    Technical Fellow jboggs's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Myrtle Beach, SC
    Posts
    781
    It would help if you told us what software you are talking about.

  3. #3
    Technical Fellow
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,043
    As JB asks, tell us what software you are using. There may be a global property setting for Shortcut Boolean Evaluation.

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    5
    Hey, guys, thank you for your help. I'm using Bricscad and ZWcad as well. And also tried some other software.

  5. #5
    Technical Fellow
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,043
    Sorry, never heard of either. Have you searched the "Settings" or "Options" for a "Boolean eval" setting.
    Shortcut Boolean means that the following will fail if the just the the first condition and the second condition will not be tested.

    IF Len > 30 and Width < 20 then...

    Full Boolean eval means that ALL options must be met. There may be an option to shortcut.

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    5
    Hello, PinkertonD, thank you for your advice. The settings is OK. But when I use boolean operation, I still have to convert the polylines into region first and select the objects one by one. I think maybe there is a function could eliminate this complicated process. So what kind of software do you use?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •